Szív- és érrendszeri betegségek

Angina pectoris, vérrögök, mélyvénás vérrögök.

Mi okozza ezeket?

Arterioszklerózis meszes lerakódások és az ateroszklerózis zsírlerakódások az érfalakon belül. Ezek szűkítik az erek átjárhatóságát és rontják a vérellátást. Hogy keletkezik és mi okozza?

Általánosságban bizonyítható, hogy a magas koleszterinszint fokozza az ateroszklerózis, angina, értrombózis és vérrögök kialakulásának kockázatát. A koleszterin azonban nem az az anyag, amely károsodást vált ki. A HDL - nehéz koleszterin és LDL - könnyű koleszterin mérése pontosabban kiértékeli az ateroszklerózis kockázatát. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a gyulladás és a szabad gyökök okozzák a koleszterin és az érfal károsodását is.

A szervezetnek a sérült részeket ki kell javítania. Ennek következménye a mész és a koleszterin beépítése a sérült érbe, és plakk keletkezése.

A kialakulás és fejlődés kockázatát a legjobban nem a koleszterinszint, hanem a homociszteinszint mutatja. Ez ciszteinből (esszenciális aminosav) keletkezik épp a B-vitamin csoport hiánya miatt: B3, B6, folsav és a B12-vitamin. A homocisztein sokkal pontosabb a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának mérésére, mint a koleszterin. Könnyen mérhető és bármikor megismételhető. Ezzel kiértékelhetők például a különböző étkezési programok (diéták). A vitaminprogram igazolta, hogy megelőzésnek sikeresebb a szabad gyökök ellenőrzése, amely nagyobb lehetőségekkel bír és sikeresebb mint a zsír- és koleszterinszegény diéta, amelyek csalódást okoztak.

Németországi kutatók szerrapeptázt használtak az ateroszklerózis kezelésére. A szerrapeptáz segít lebontani az ateroszklerózis lerakódásokat anélkül, hogy káros hatással lenne az érfal egészséges sejtjeire. A kemény beszűkült ér a mikroszkopikus sérülések, gyulladások és oxidált lipidek jelenlétének együttes következménye. A szerrapeptáz mindkettőt kezeli: a gyulladást és felbontja az élettelen plakkokat. A koleszterint blokkoló gyógyszerekkel ellentétben, a szerrapeptáz megtisztítja az érfal élettelen szöveteit, mégpedig a koleszterinszintézis megszakítása nélkül. Valóban, amikor szerrapeptázt szednek, a koleszterinszint emelkedhet, mivel felszabadul az érfalról, hogy kimosódjon a szervezetből. (A koleszterin tiszta állapotban antioxidáns és a szteroid hormonok és test egész szerv-rendszerének nélkülözhetetlen összetevője.)

A koleszterin bioszintézisét blokkoló gyógyszerek károsíthatják a májat, szemet, tüdőt és egyéb lágy szöveteket. Habár a szív ereinek szerrapeptáz kezelését vizsgáló tanulmányok viszonylag újak, a szerrapeptázról szóló irodalom egyes jelentései azt mutatják, hogy jobb és gyorsabb mint a keláció. A híres német orvos, Hans Nieper a  szerrapeptázt az érszűkület kezelésére használta azoknál a betegeinél, akik szív artériái sérültek. Beszámolt arról, hogy a szerrapeptáz feloldja a vérrögöket, és a varikózus erek csökkennek. Egy végtag-amputálásra váró nőről, és egy érműtétre váró férfiról is beszélt. Mindketten szerrapeptázt szedtek és műtét nélkül meggyógyultak.

Hogyan segíthet a szerrapeptáz? Jelentősen - mégpedig úgy, hogy mindent megtisztít: a gyulladástól kezdve az elhalt szövetekig és vérrögökig. "Csak napi 5 mg szerrapeptáz tabletta 12-18 hónapig elegendő a beszűkült koszorúerek (szíverek) rostakadályainak eltávolításához” állítjaDr. Hans Nieper. Az enzimek hatékonyságának értékelésében fontosabb az aktivitás mérése IU-ban (nemzetközi egység), mint a súlyé milligrammban. Szerző megjegyzése: jelenleg nagyobb hatékonyságú szerrapeptázzal rendelkezünk, ezek az eredmények néhány hónap alatt elérhetők