II. típusú cukorbetegség és diabéteszes polineuropátia

Ez egy nagyon gyakori betegség, amit keményítős szénhidrátok és magas cukortartalmú élelmiszerek okoznak, amely a vérbe kerül. Ezek a feltételek, kb. a fehér lakosság 20 %-nál megtalálhatóak. Tápanyaghiány miatt diabetikus neuropátia keletkezik. Ez az alsó végtag idegei myelin hüvelyeinek a károsodásával kezdődik. Ha nem változik a táplálkozás, nem ritka, hogy az egyik vagy mindkét végtagot amputálni kell.

Másik érintett szerv a szem retinája, ahol diabetikus retinopátia keletkezik, és a betegnek romlik a látása. A károsodást fehérje glikáció okozza, amelyeket szabad gyökök általi masszív sérülések okoznak. Dr. Heynek igaza volt, amikor már 100 évvel az alábbiakat állította: „Soha ne egyenek keményítős élelmiszereket fehérjékkel együtt”. Az enzimek, tápanyagok és telítetlen zsírsavak hiánya a kombinált étrenddel együtt a cukorbetegek sajnálatra méltó életét okozza.

Hogyan segíthet a szerrapeptáz? Számtalan módon. Az első, hogy megállítja a krónikus gyulladásos folyamatot. A második, hogy megtisztítja az elhalt fehérjéket a véráramból. A harmadik, hogy megtisztítja a hegesedett szöveteket a myelin hüvelyeken, felszabadítva ezzel az idegeket és lehetővé téve gyógyulásukat. További ok a felhasználók szerint a vércukorszint csökkentése. Azonban ez még nem minden – a diabéteszes betegek jövőjét tekintve fontos a megfelelő táplálkozás. Ez hoz számukra jövőt.