Emlő cisztás fibrózisa

Mi ez? A mellekben ciszták vagy fibrocisztás csomók találhatóak, amelyek jóindulatúak, nem rákosak. Kerek csomók jellemzik ezeket, amelyek szabadon mozognak az emlő szöveteihez képest. Ezek a csomók többnyire érintésre érzékenyek, szemben a rákos növekedéssel, ahol a csomók nem mozognak és fájdalommentesek. A csomók lehetnek puhák vagy kemények is. Az érzékenység a nőknél a közeledő menstruációval növekedhet. Gyakran ezek a ciszták folyadékkal telítettek és megnagyobbodhatnak, mint a menstruáció előtti válasz a hormonális változásokra. Mi idézi elő? Progeszteron hiány és ösztrogén - fő női nemi hormon és prolaktin túltengés. Az étkezés szintén nagy jelentőséggel bír. A menstruáció elején a fájdalom és a duzzanat rendszerint eltűnik, és a nők többsége ebben az időben jelentős megkönnyebbülést érez. A hormonális stimuláció ismételt ciklusaival a ciszták krónikus gyulladásban lehetnek, fibrotikus szövettel határolva, amely a ciszták falát megkeményíti és megvastagítja. Figyelem, az alap a helyes diagnózis!

Hogyan segíthet a szerrapeptáz? Jelentősen segít, tisztítja a gyulladást és az elhalt szövetet. A gyulladás eltávolításának következménye a tünetmentesség és gyógyulási folyamat. Készült egy tanulmány cisztikus emlőbetegségben szenvedő 70 nő részvételével. Azok a betegek, akik szerrapeptázt kaptak, lényegesen kevesebb fájdalmat éreztek és csökkent a duzzanat, semmilyen mellékhatást sem tapasztaltak. (Kee, W.H., Tan S. L.; Lee, V., Salmon, Y. M., Singapore Med J, 30(I):48–54 1989 Feb)

A szerrapeptáz hatékonynak bizonyult a fibrocisztás masztopátia - emlő megbetegedés kezelésében.

Németországban és Japánban végzett kutatás kimutatta, hogy a szerrapeptáz képes feloldani a cisztákat a mellben és petefészekben, enyhíti az artritisz tüneteit, meggyorsítja a szakadt inak és sportsérülések gyógyulását, és segít a műtét utáni gyógyulásban is.