Asztma

Mi az asztma? Az asztma több hasonló tüdőbetegség, amelynek különböző okai lehetnek. Veszélyeztetheti az életet, ezért nagyon komolyan kell venni.

A gyógyszeripar arról próbál meggyőzni, hogy az asztmának nem csak genetikai okai vannak, hanem por, atka, szennyezett környezet is okozhatja, és a betegnek az állandó gyógyszerszedésen túl nincs más választása. Egy másik nézőpont szerint a fő felelősség a nem természetes táplálkozásban és a tápanyagok hiányában keresendő (és a barátságos baktériumokban). Vannak emberek, akiknél az asztma genetikai hajlam, azonban ez nem jelent számukra végítéletet, mivel a megfelelő gondoskodás megakadályozhatja a betegség kialakulását.

Asztmás rohamot okozhat: allergiás reakció, energikus mozgás, fertőzés, emocionális stressz vagy izgalom, hideg levegő, környezeti por, köd (aeroszolok), légszennyezés, éjjeli köhögési rohamok, házi termékek és gyógyszerek. Mindezekben közös indító a gyulladás. Ezt támasztja alá az a tény, hogy a betegek nagyon jól reagálnak a gyulladáscsökkentő szteroidokkal végzett kezelésekre, amelyek azonban sok mellékhatással is rendelkeznek.

Hogyan segíthet a szerrapeptáz?

A szerrapeptáz bámulatosan segít, mégpedig úgy, hogy megtisztítja a tüdőt mindennemű gyulladástól, mucintól, elhalt és elhegesedett szövettől. Ennek a problémás szövetnek az eltávolításával a szervezet saját rendszere egészséges szövettel pótolhatja azt, aminek eredménye a hörgők és tüdő jobb működése.

Hány tablettát kell szednem?

Kezdje 3 darab 120 000 IU (nemzetközi egység) kapszulával, reggel éhgyomorra és várjon 30 percet. Ha 7 napon belül nem érez javulást, növelje az adagot 4 kapszulára. Majd fokozatosan csökkentse 1 kapszulára reggel éhgyomorra.

Kérdés: Szedhetek annyi tablettát? Nem reagálhatnak más gyógyszerekkel amit szedek?

Válasz: Nem, Németországban több mint 25 éve használják, és nem jelentették a mellékhatását.

Egy példa az életből: Stephen Kershaw lelkes fiatal sportoló volt és komoly nehézségei voltak az asztmával. Hallott a szerrapeptázról, és kipróbálta. „Hörögtem, sok váladékot köhögtem fel és nehezen lélegeztem. Ez 4 hónapja tartott és egyáltalán nem javult. Nehéz helyzetben voltam, mivel asztmám javítása érdekében vissza kellett térnem a gyógyszeremhez - szteroidhoz, de ha ezt megtettem volna, akkor rontottam volna a cukorbetegségemen (diabétesz).

Dr. Kamal Anand, New Castle-i körzeti orvos, ugyanolyan mértékben nyújt alternatív kezeléseket, mint hagyományost. Dr. Anand szerrapeptáz enzimet tartalmazó tablettás kezelést javasolt. Egy hét elteltével Stephen állapota annyira javult, hogy nem kellett megkezdenie a szteroid hormonos kezelést. Azon kívül, hogy Stephen jobban érezte magát, tüdőkapacitása is jobb lett. Dr. Anand megmérte a csúcsáramlási sebességet. Egészséges tinédzsernél (11-19 év) a várható érték 600. Mielőtt megbetegedett volna, Stephen csúcsáramlási sebessége max. 450 volt, azonban 380-ra csökkent.

"Amikor eljött hozzám, nagy erőfeszítések árán szedte a levegőt” mondja Dr. Anand. "Stephen jelentős javulást ért el a csúcsáramlás terén, amely rövid időn belül ismét meghaladta a 400-as értéket.”

A szerrapeptáz csökkentette a gyulladást és eltávolította a váladékokat, amelyek korlátozták a légzésében. Szintén figyelmet érdemel a szerrapeptáz azon képessége, hogy eltávolítja a váladékot emfizéma, bronchiektázia (légzőszervi zavarok a tüdőn belül) és hörghurut esetén is.

A nápolyi egyetem csapata több központban is vizsgálta a szerrapeptáz tolerabilitást, tanulmányában 193 akut vagy krónikus fül-, orr- vagy torokbetegségben szenvedő személyt vizsgált. Három-négy napot követően a tünetek enyhülése volt megfigyelhető azon betegeknél, akiket szerrapeptázzal kezeltek a placebóval kezelt kontrollcsoporthoz képest.